Actueel in het nieuws

photo 1498811008858 d95a730b2ffcOmwille van onze teambuilding zal onze bibliotheek op maandag 30 september gesloten zijn.

Op dinsdag 1 oktober zijn we gewoon open. 

vierkantSinds kort publiceert RoSa per halfjaar een overzicht van de evenementen die plaatsvinden in de RoSa-bibliotheek, die we mee organiseren of waarvan we partner zijn. 

toolkit coverDe toolkit 'Gender in de kleuterklas' is een praktisch handvat voor kleuterleerkrachten en -opvoeders die genderbewust(er) willen lesgeven. Ook leerkrachten die op bepaalde stereotypen in de klas of op school botsen, maar niet weten hoe ze deze kunnen doorbreken of nuanceren, vinden in deze toolkit tal van bruikbare tips en lesidee├źn. 

toni morrisonDe Amerikaanse auteur Toni Morrison is op 88-jarige leeftijd overleden. Morrison was de eerste zwarte vrouw ooit die de Nobelprijs voor Literatuur won. Haar werk werd gezien als toonaangevend voor de Amerikaanse literatuur en onderscheidde zich door de beeldrijke manier waarop Morrison de ervaringen van de Afro-Amerikaanse bevolking, in het bijzonder zwarte vrouwen, onderzocht en vertaalde.