Actueel in het nieuws

vrouwendag1972kleinOp 11 november 1972 ziet in Brussel de eerste Nationale Vrouwendag het licht. Het is het begin van een jaarlijks terugkerende traditie. Maar hoe komt het dat deze op een andere dag gevierd wordt dan in de rest van de wereld?

NaamloosVoor het nieuwe academiejaar zijn wij op zoek naar ambitieuze en gemotiveerde stagiairs. Stage lopen bij RoSa vzw betekent meewerken in een inspirerende en dynamische omgeving waar je zelfstandig werkt aan een afgelijnde opdracht. Geïnteresseerd? Bekijk hier onze lopende stagevacatures.

vierkantSinds kort publiceert RoSa per halfjaar een overzicht van de evenementen die plaatsvinden in de RoSa-bibliotheek, die we mee organiseren of waarvan we partner zijn. 

world mental health dayÉén op vier Belgen krijgt te maken met psychische problemen, toch wordt er amper over gepraat. Op 10 oktober, Internationale dag van de mentale gezondheid, maken we geestelijke gezondheid bespreekbaar. Psychische klachten komen even vaak voor bij mannen als bij vrouwen, maar ze nemen vaak een andere vorm aan. Vanuit zorgverlening wordt daarnaast vaak anders naar mentale problemen bij mannen en vrouwen gekeken. We spreken hierbij van gegenderde ziektebeelden.