Tijdschriftencollectie

Collectie

bib1De tijdschriftencollectie bevat een indrukwekkende verzameling tijdschriften, met meer dan 700 nationale en internationale, afgesloten en lopende titels. Er zijn wetenschappelijke tijdschriften voor onderzoek, reflectie en debat over feminisme en gender door de eeuwen heen. Ook feministische bladen die eigenwijs en opiniërend zijn, tijdschriften van middenveldorganisaties, ledenbladen van vrouwenorganisaties, oude nummers van commerciële vrouwenmagazines en meer dan tachtig holebi-titels maken deel uit van de collectie.

De tijdschriften vormen een unieke bron voor onderzoek naar acties van de Belgische en internationale vrouwenbeweging en bieden de mogelijkheid om een evolutieschets te maken van berichtgeving over vrouwenvraagstukken die tot op vandaag niemand onberoerd laten.

RoSa's tijdschriftenlijst.pdf

Praktisch

De tijdschriften staan alfabetisch geordend op titel en liggen in kartonnen dozen in de bibliotheek. De nummers van de laatste twee jaar vind je uitgestald in de rekken van de ‘recente tijdschriften’. De dozen met de oudere jaargangen en hangmappen met enkele nummers van een tijdschrift kun je zelf gemakkelijk uit de rekken halen en terugplaatsen.

Gevoelige tijdschriften en knipselmappen met relevante artikels uit nationale en internationale kranten en opiniebladen vanaf het begin van de feministische golf tot op vandaag worden bewaard in de magazijnruimte, die kun je ter plaatse of van thuis uit via mail aanvragen.

©The Word Magazine + Pauline Colleu