Onder RoSa's leeslampDe RoSa-bibliotheek beheert een uitzonderlijke collectie rond gender en feminisme. 'Onder RoSa's leeslamp' zet regelmatig een thematisch leespakket uit de RoSa collectie in de kijker.

Tijdens Publiek Domein Maand is het de beurt aan 'Wonder Woman'.

Hoe werd Wonder Woman door de jaren heen afgebeeld? In welke mate geldt ze als feministisch rolmodel en hoe zijn genderstereotypen doorbroken of net niet in de diverse beeldvorming? In de maand mei zetten we literatuur die dergelijke vragen tracht te beantwoorden in de kijker, met aandacht voor de visie en impact hierop van Wonder Woman bedenker William Moulton Marston.

wonder woman

Wil u boeken ontlenen? De RoSa-bibliotheek is vrij toegankelijk van maandag tot donderdag tussen 10u en 17u. Vrijdag is de bib enkel open na afspraak. 

Noteer het exemplaarnummer van uw favoriete boeken, zo kunt u ze gemakkelijk zelf uit de rekken nemen wanneer u een bezoek aan de bibliotheek brengt. Of vraag gratis een thematische literatuurlijst met boeken en/of artikelen in een thema naar uw keuze: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Aanvullende gegevens