Wat?

Pop up truckHet concept van een pop-up bibliotheek werd in het leven geroepen om mensen die om diverse redenen (tijd, afstand, verplaatsing, openingsuren, ...) niet tot in de bibliotheek geraken, toch de kans te geven van het aanbod van de bibliotheek te kunnen proeven. In plaats van dat jij naar de RoSa-bibliotheek komt, komt de bibliotheek naar jou!

Stel je een boekenstand voor, maar dan één waar je de boeken niet kunt kopen, maar ook niet enkel kunt inkijken. De boeken die zich in de pop-up bibliotheek bevinden, kun je ter plaatse uitlenen, net alsof je naar de RoSa-bibliotheek in Brussel zou gekomen zijn. Dezelfde uitleenvoorwaarden zijn van toepassing. Uiteraard is het géén vereiste dat je boeken uitleent als je de stand bezoekt. Je kunt bij de pop-up bibliotheek - net als in de effectieve bibliotheek - gerust ideeën opdoen door jouw neus even in de boeken te steken en/of ten rade te gaan bij de RoSa-medewerkers aan de stand. Zij staan u graag bij met hun expertise.

Heb je dus een event gepland rond één of meerdere gendergerelateerde thema's, denk eens aan een pop-up bibliotheek rond dat thema. Het kan gaan om een studiedag, een infonamiddag, een workshop, een themadag, een seminarie, een langer durend festival, een filmvoorstelling, een event naar aanleiding van vb. vrouwendag of mannendag, ... je noemt het maar op! RoSa organiseert pop-up bibliotheken zowel op extern gerichte events (zoals vb. vrouwendag) als meer intern gerichte events (heb je een vorming in jouw organisatie rond gender?).

Een pop-up bibliotheek kan net datgene zijn wat jouw event compleet maakt. 

bron foto: Bookmobility.org
bron foto heading: Booksend.wordpress © David Garcia

Hoe?

Hoe gaat dat nu in zijn werk zo'n pop-up bibliotheek van RoSa? 

Er zijn verschillende modules mogelijk waarbij we er naar streven om zo goed mogelijk aan de specifieke wensen van de organisator van het event te voldoen. Enkele mogelijkheden:

Zoals reeds vermeld, elke pop-up bib is uniek en er wordt rekening gehouden met setting, doelpubliek, wensen van organisator, ...

Wat met mijn thema?

Twijfel je of jouw thema wel geschikt is voor een RoSa pop-up bibliotheek? Neem er gerust even RoSa's online catalogus bij. Je zou best wel eens versteld kunnen staan van het aanbod! Of contacteer ons gerust meteen op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. als je liever persoonlijke feedback krijgt of niet goed weet onder welke trefwoorden je dient op te zoeken. RoSa's medewerkers helpen je graag verder bij jouw zoektocht. 

Voor wie?

Eigenlijk gewoon voor iedereen! De RoSa pop-up bibliotheken zijn reeds een geslaagd format gebleken voor diverse doelgroepenen & uitgaande van diverse organisatoren. Een RoSa pop-up bib kan georganiseerd worden binnen een bedrijf of organisatie, op een openbaar event, op een besloten conferentie, binnen het kader van een lessenreeks, ... Het niveau, de taal of de invalshoek van de lectuur kan aangepast worden aan de noden. De groottte van het publiek kan bijvoorbeeld ook heel erg verschillen (intern vs. extern event). Uiteraard passen we per pop-up bib deze diverse facetten aan het publiek aan. 

RoSa vzw zal per aanvraag inkijken of deze binnen haar werking en mission statement past.

Concreet... 

Wil je meer te weten komen over hoe zo'n pop-up bibliotheek nu juist werkt of wens je graag meteen een voorstel met RoSa te bespreken? Contacteer ons via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 02 511 56 22.

Pop-Up12 bis

sfeerbeelden RoSa pop-up bib 'Gender in education' (Educaid-conferentie, 2014)